HomeNieuwsBijdrage SGP aan discussie sluiting Bloesemhof

Bijdrage SGP aan discussie sluiting Bloesemhof

Publicatiedatum: 26 nov. 2019

Bijdrage SGP aan discussie sluiting Bloesemhof

Sluiting Bloesem-Vlinderhof.

Hartelijk dank voorzitter.


Tijdens de raadsvergadering van 4 november bereikte ons het bericht dat de aanbieder van 24 uurs zorg, zich zou gaan terugtrekken. De voorziening zoals deze in Montfoort is, zou al jaren verliesgevend zijn.

Tijdens deze vergadering heb ik een motie ingediend om te onderzoeken welke middelen en mogelijkheden er zijn om deze voorziening te behouden.

Op voorstel van de wethouder hebben wij de motie aangehouden en het verzoek gedaan, om de sluiting van de Bloesemhof op de agenda te zetten van het eerstkomende Forum.
Hiermee krijgen alle belanghebbenden de gelegenheid om een inbreng te leveren en ook hun verhaal te doen.

Afgelopen weken is er een actie groep opgericht, Behoud Ouderen Montfoort.
Dit spreekt van een enorme inzet van onze burgers en direct van het grote belang dat gehecht wordt aan deze voorziening.

Daarnaast vinden wij het als SGP heel erg dat kwetsbare ouderen binnen enkele maanden gedwongen worden te verhuizen. Dat past niet bij het respectvol omgaan met onze vaders en moeders (het vijfde gebod van de Tien Geboden) en het is ook strijdig met de christelijke naasteliefde. Zo ga je niet met elkaar om.

Dat de Rijnhoven de zorg niet kan blijven uitvoeren uit kostenoverwegingen, begrijpen wij en respecteren wij ook. Maar de manier waarop de zorg wordt beëindigd moet dan wel heel zorgvuldig en in nauwkeurig en goed overleg met alle betrokkenen gebeuren. Daarom ondersteunt de SGP van harte een motie welke wij voornemens zijn, om deze in te dienen.

 

Wij vinden dat wij als raad en gemeente de verantwoordelijkheid hebben, om actief naar een oplossing te zoeken en dat daarbij een alternatieve aanbieder gezocht hoort te worden, die tijdelijk deze zorg kan overnemen van Rijnhoven.